Maлолетници ИCTEПАНИ од таткото на дете што го нападнале – Cите пријавиле во полициja

Maлолетници ИCTEПАНИ од таткото на дете што го нападнале – Cите пријавиле во полиција

Родители на две деца вчера во полиција пријавиле дека во училиштето во село Табановце 43-годишниот И.С. ги нападнал малол етниците.

Во текот на денот, но неколку часа подоцна, пријавениот пак во полиција поднел пријва дека неговото дете било нападнато од ученици од девето одделение.

– На 17.03.2023 во 14.50 часот С.В.(33) од с.Четирце пријавила дека околу 09.20 часот во основно училиште во с.Табановце, нејзиниот малол етен син бил физички нап аднат од И.С.(43) од с.Горно Којнаре.

Истиот ден, во 15.10 часот С.С.(41) од с.Горно Којнаре пријавил дека во училиштето неговиот малоле тен син бил физички нападнат од И.С..

Додека, околу 16.10 часот И.С. пријавил дека неговиот малоле тен син бил физички нападнат од ученици од деветто одделение.

По целосно расчистување и документирање на случајот ќе следи соодветен поднесок, се наведува во информацијата од Министерството за внатрешни работи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *