Цела Македонија се моли за него: Две ипол годишно дете кое е хоспитализирано на Детската клиника е во животно загpoзувачка состојба

Цела Македонија се моли за него: Две ипол годишно дете кое е хоспитализирано на Детската клиника е во животно загpoзувачка состојба

Две ипол годишнот дете болно од тубepкулоза, кое е хоспитализирано на Детската клиника е во живото загpiзувачка состојба и механички се одржува во живот, потврдуваат од Клиниката за ТВ 24.

Децата кои се од истото семејство и се во Козле се со подобрена клиничка слика, но и тестираните 22 од прифатниот центар Визбегово.

Од Институтот ТБЦ пак половина од сомнителните возрасни се испитани а половина во понеделник, а резултатите се очкуваат следната недела.

Пред само неколку дена деветмесечно бебе кај кое на почетокот постоеше сомневање дека белодробната слабост му е предизвикана од инфективната болест тубepкулоза, но подоцна и се утрдило дека има тубepколоза.

Детето на детската клиника во Скопје било донесено на 24 февруари во тешка состојба, и беше итно префрлено од болницата Козле”.

Како итен случај беше сместено во одделот за интезивна нега на детската клиника и беше ставено на машина.

Проблемот беше што во истиот тој оддел имаше уште 7 деца кои се најтешки случаи и се исто така поврзани на машини за одржување.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *