Старо НАРОДНО верување: Ако ве ЗАЧЕША десната нога, еве каква ПРОМЕНА ве чека, многумина се ПОЗИТИНО изненадени

Старо НАРОДНО верување: Ако ве ЗАЧЕША десната нога, еве каква ПРОМЕНА ве чека, многумина се ПОЗИТИНО изненадени

Речиси и да не постои дел од нашето тело што не е поврзан со некое позитивно или негативно значење…

Старо НАРОДНО верување: Ако ви се чеша десното стапало, те чека ПРОМЕНА, многу луѓе се позитивно изненадени.

Ова важи за сите „играње“, грчење, движење, чешање и слично. Затоа, интересно е да се погледне што велат различните народни верувања за тоа што значи кога десната нога ве чеша.

Ако ги игнорираме логичните медицински објаснувања, како што се сува кожа, алергии или спортско стапало, преминуваме на територијата на „подлабоки“ значења.

Десната нога носи позитивно значење
Ако ве чеша десната нога, тоа значи дека сте полни со позитивна енергија. Духовно, левото стапало генерално се смета за „негативно“ стапало, што всушност би значело дека ако ве чеша левото стапало, тоа е симбол на лошите работи што доаѓаат. Десната нога, пак, се смета за „позитивна“ и се поврзува со добри и позитивни знаци.

Чешањето во десното стапало може да значи и дека некој го поминува местото на вашиот вечен одмор или дека наскоро ќе одите по непознат пат. Десната страна на телото е позитивна, додека левата е негативна, што значи дека кога ќе почувствувате нешто на деловите од телото кои се на десната страна, се активира позитивна енергија.

Чешањето на стапалата е поврзано со одење на непознат терен, што би значело дека ако имате чешање на стапалото, наскоро ќе одите некаде на место кое е ново. Тоа може да биде вистинско, физичко патување, како одмор или нова деловна можност. Кога ќе почувствувате чешање точно во десното стапало, тоа значи дека вашето патување бара планирање, па затоа е важно да не бидете импулсивни во изборот, туку да одлучувате рационално и промислено.

Локацијата на вашето чешање на стапалото е исто така важна. Ако имате чешање на горниот дел од стапалото, некој поврзан со вашето патување зборува за вас, а ако имате чешање на дното на стапалото или петицата, тоа значи дека вашето патување ќе ви донесе добро каде и да ве однесе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *