ВИДЕО: Снимка од спасувањето на бебето – Баба скокнала со внукот во Морача, го извлекле минувачи

ВИДЕО: Снимка од спасувањето на бебето – Баба скокнала со внукот во Морача, го извлекле минувачи

Бебе е извлечено од реката Морача, во Подгорица, додека 62-годишна жена се удави.

Околу 11.20 часот полицијата била известена дека во реката биле забележани жена и бебе, бебето било извлечено од водата од граѓани. Тоа е пренесена во Детската болница.

Двајцата работници вршеле редовни задачи кај мостот кога виделе дека бебето паднало во студената река. Со брза реакција успеале да го извлечат детето на брегот.

На местото се нашол и фотограф од „Победа“ кои ги затекнал момчињата додека го извлекуваат бебето.

Ибрахимовиќ и Мујак вршеле редовни задачи во близина на мостот кога виделе дека бебето паднало во ладната река. Брзо реагирале и успеале да го извлечат бебето.

Низ медиумите се појавија и овие снимки од местото.

Бебето било без свест, а пратеник во шведскиот парламент Аднан Дибрани кој се нашол на местото успеал на бебето да му ја истисне водата од белите дробови и да го врати во живот.

И брзата помош реагирала веднаш и бебето е пренесено во болница.

Според неофицијални информации постарата женска особа со бебето во рака стоела на карпа по што паднала во реката. Се сомневаат дека се работи за самоybиство.

Како што пренесуваат медиумите, се претпоставува дека бабата со внукот во раце скокнала во Морача од мостот Блаж Јовановиќ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *