Вработена во Фондот за пензиско си аплицирала за брзи кредити на туѓо име

Вработена во Фондот за пензиско си аплицирала за брзи кредити на туѓо име

Надворешната канцеларија за kpиминалистички работи Виница поднесе koивична пријава против М.Џ. од Виница,

поради постоење основи на сомнение за сторено kpивично дело „злоупотреба на службена положба и овластување“.-пишува 4NEWS

Во периодот од 28.04.2020 до 21.09.2022, пријавената – вработена во Фондот на пензиско и инвалидско осигурување – Виница ги

злоупотребила своите работни задачи и обврски и во четири наврати аплицирала за брзи кредити во две финансиски друштва на име на друго лице од Виница, користејќи ги нејзините лични податоци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *