СИЛЕН ЗЕМЈОТРЕС ВО СОСЕДСТВОТО: Еве ги деталите!

СИЛЕН ЗЕМЈОТРЕС ВО СОСЕДСТВОТО: Еве ги деталите!

Силен земјотрес во 1 и 20 часот по македонско време ја стресе Грција.

Потресот кој првично беше над 5 степени од ЕМСЦ е корегиран дека бил 4.7 степени според рихтер на 10 километри од Амфилоха.

Ударот предизвика вознемиреност додека луѓето спиеја, па така многумина привремно излегоа на улиците, според сведоштвата на социјалните мрежи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *