Десетгодишен ученик од Скопје на разговор во полиција откако напишал заканувачки пораки

Десетгодишен ученик од Аеродром на разговор во полиција откако напишал заканувачки пораки

Денеска (12.05.2023) полициски службеници од ЕВР Аеродором и Драчево при СВР Скопје извршиле службен разговор со 10-годишен малолетник и со неговите родители, постапувајќи по пријава од основно училиште на територија на општина Аеродром дека детето на клупа напишало текст со заканувачка содржина.

Известен е јавен обвинител и Центарот за социјални работи и се преземаат мерки за целосно расчистување на случајот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *