ШТО ДА НАПРАВИТЕ АКО МАЖОТ ВИ СЕ ЗАЉУБИ ВО ДРУГА ЖЕНА: Психолозите сметаат дека имате 1 ИЗБОР и тоа без исклучоци!

ШТО ДА HAПРАВИТЕ АКО МАЖОТ ВИ СЕ ЗАЉУБИ ВО ДРУГА ЖЕНА: Пcихолозите сметаат дека имате 1 ИЗБOP и тоа без исклучоци!

Ако вашиот сопруг сака друга жена, а тој го негира сето тоа под изговор дека сето тоа сте го измислиле – тогаш имате само еден избор

Замислете ја агонијата на мајотот што го обожавате да се заљубите во друга жена. И како го сними тоа? Постојано зборува за неа, таа е актерка со зборовите на секоја друга емисија што ја имам, а кога зборува за неа, неговите очи добиваат сонувачки поглед…

Додека вашиот живот се претвора во ноќна мора, таа е ускратена, велејќи колку си „луда“, како си „измислил“ и дека не е заљубен во неа. Но, вие најдобро го познавате вашиот сопруг, нели?

Безнадежен љубовник измамник пријател

Се поставува прашањето: зошто некој безнадежно да повреди некој друг? Паѓате во замката да се сожалувате за детето што го сакате затоа што е заљубен во некој што го прави будала.

Ќе ви биде жал што некој толку многу го понижува и игнорира. Со тоа што се однесуваш се обидуваш да му ставиш до знаење дека е глупав, за да завршиш во експлозивна расправија со сопругот кој станува агресивен кога ќе го соочиш со вистината.

Некако почна табу тема. Да молчевте за тоа, ништо немаше да се случи.

Но, дали вреди да се продолжи да се игра улога во овој театар на апсурдот? Тој го негира својот занес.

Таа друга жена го „влече“ за нос. Се чувствувате длабоко разочарани од партнерот, кој веќе ве убедува дека ништо не се случува и дека сето тоа сте го измислиле.

Совет на психологот е да бегате од оваа ситуација челно, бидејќи луѓето не се менуваат само така. Љубовта на вашиот сопруг кон друга жена не може да исчезне преку ноќ.

Зошто треба да живеете во таа нездрава врска? Зошто треба да страдате и да гледате како умира некој што го обожавате?

Затоа, ако видиш дека маж ти се заљубил во друга жена, остави го – затоа што ако го оставиш, ќе страдаш, а ако останеш со него, ќе страдаш цел живот!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *