(ВИДЕО) Спасено девојче одбило вода, нејзиниот одговор ги насмеал спасувачите

(ВИДЕО) Спасено девојче одбило вода, нејзиниот одговор ги насмеал спасувачите

По 72 часа од ударот на разорните земјотреси во Турција, во кои загинаа илјадници луѓе, четири лица се спасени од уништената зграда во Хатај.

Меѓу нив беше и 5-годишната Хазал, чиј одговор на прашањето дали сака вода омекна и ги насмеа спасувачите.

Турските тимови за пребарување и спасување открија звуци кои доаѓаат од урнатините на блок во уништениот град Султаневлер Хатај. Девојчето Хазал и нејзината мајка Бетул Гунер се спасени во итна операција.

На прашањето на спасувачите дали сака да се напие вода, 5-годишната децидно одговорила: „Не, сè уште не сум прегледана“. Оваа изјава на Хазал го насмеа тимот за пребарување.

Во продолжение можете да го погледнете емотивното видео.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *