Дошол до последното прашање во „Милионер“ и му се јавив на пријателот – сите се насмеаја

Европа беше воодушевена од неверојатниот настап во шведската верзија на квизот „Дали сакаш да станеш милионер“, кога Јонас фон Есен (31), двократен светски шампион во сеќавање и финалист на шведскиот „Гот талент“ Шоуто наречено „Таланг“ стана милионер без потрошени шегаџии.

Потоа стигна до последното прашање, кога реши да ја искористи помошта „повикај пријател“.

Фон Есен не се двоумеше долго кога беше прашан за милион круни барајќи го името на архитектот кој го дизајнираше Чандигар, главниот град на индиските држави Пенџаб и Харајана, изграден во 1950-тите.

По кратко размислување, решил да му се јави на Довид, неговиот пријател од квизови во паб и спаринг партнер кога станува збор за знаење. Сепак, тој ги изненади сите присутни со прашањето.

“здраво, имаш ли нешто посебно планирано за следната сабота? Имено, би сакал да те поканам на мала забава”, му рекол Фон Есен, по што водителката најпрвин изненадена се насмеала.

Довид се согласи да дојде, а Фон Есен потоа ја искористи помошта „пола и половина“ само „доволно за да биде сигурен“.

„Ова би можело да биде ТВ-фијаско на векот, ако сега, после сето ова, го дувнам одговорот“, се пошегувал тој и конечно го избрал точниот одговор на Ле Корбизје.

„Кога го видов прашањето, бев прилично сигурен дека го знам одговорот. Седев и размислував што да правам затоа што го знаев одговорот и имав помош, па зошто да не се забавувам малку.

Помислив, што ако Сега жртвував милиони за да се забавувам? Но, тогаш помислив дека ако го имам, тоа би било историски лошо само по себе, но сепак историско! Би било навистина апсурдно да не сум во право”, изјави Јонас за Афтонбладет, а пренесува ” 24сата. en“.

Џонас рече дека не планирал да покани пријател, а со парите, вели, ќе купи шарени чорапи кога „веќе имам толку многу со дупки“.

Сепак, освен за чорапи, тој се одлучи за нешто посериозно.

„Исто така, ќе можам да посветам повеќе време на она во што уживам, предавајќи технологија за меморија, правење повеќе видеа на YouTube и слично“, заклучил тој.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *