Дали сте немирни и полни со грижи? Голем мир ќе ве обземе кога ќе се уверите во ОВА!

„Ако сме неверни – тој останува верен! Човек не може да се одрече од себе“ (2. Тим 2:13).

Дали сте немирни и полни со грижи? Голем мир ќе ве обземе кога ќе се уверите во ОВА!

Ако сте немирни и полни со грижи, голем мир ќе ви го преплави животот кога ќе се уверите дека Бог длабоко ве сака.

Тој ќе ве избави и ќе посредува во секоја ситуација од вашиот живот.

Да претпоставиме дека едно од вашите деца е рането и плаче за ваша помош. Како негов родител, дали веднаш ќе му притрчате на помош или ќе престанете да го проучите квалитетот на неговата доверба во вас?

Секако, веднаш, без двоумење, би притрчале кај него мотивирани од љубов и грижа.

Каков земски татко би оставил дете да крвари и да трпи болка само затоа што не покажал некаква вера во него во неговиот глас? А истото може да се каже и за нашиот небесен Татко.

Никогаш нема да остави ниту едно од неговите деца да страда само, ниту ќе ги затвори ушите пред нивниот плач само затоа што нивната вера во него можеби е слаба.

„Ако сме неверни – тој останува верен! Човек не може да се одрече од себе“ (2. Тим 2:13).

Мојата вера, вашата вера, сета вера мора да почива на добрината и грижата на нашиот небесен Отец; ни е заповедано да се фалиме со неговата љубов и вечна добрина.

„А кој сака да се пофали нека се пофали дека има мудрост да ме познава. Зашто јас сум Господ, Кој создава добрина, правда и праведност на земјата, зашто тоа ми е угодно“ (Еремија 9:23).

Бог ги сака своите деца толку многу што ги слуша пред да се јават.

Затоа Давид се молел: „Според твојата добрина, Господи, послушај го гласот мој и според својата одлука оживеј ме“ (Пс 119,149).

Толку многу христијани имаат потешкотии да ја разберат големата Божја љубов кон нив. Тој те сака и доаѓа да те спаси дури и кога твојата вера е слаба, кога не заслужуваш никаков одговор од него – сето тоа поради неговата нежност и сочувство.

„Бог е милосрден и милостив, бавен на гнев и многу љубезен“ (Пс 103:8).

Големиот мир ќе го преплави вашиот живот кога ќе се уверите дека Бог длабоко ве сака. Тој ќе ве избави и ќе посредува во секоја ситуација од вашиот живот.

Слаба вера или не, ништо не може да ја спречи неговата чиста љубов кон вас!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *