ОТИДОВ НА ГИНЕКОЛОШКИ ПРЕГЛЕД, КОГА СЕ СОБЛЕКОВ, ВЛЕГОА И ТИЕ: Не можев да кажам НЕ

ОТИДОВ НА ГИНЕКОЛОШКИ ПРЕГЛЕД, КОГА СЕ СОБЛЕКОВ, ВЛЕГОА И ТИЕ: Не можев да кажам НЕ

Здравјето е неопходен дел од нашите животи на кое треба да посветиме најмногу внимание. Покрај здравиот начин на исхрана и здравиот стил на живот, потребно е барем еднаш во годината да се направат лабораториски и други тестови.

Доколку се појави некој здравствен проблем, најчесто чувствуваме бидејќи секој најдобро си го познава сопственото тело. Но, некогаш болеста може да напредува и да настане тивка „eпи-демија“ во организмот, а ние да не знаеме за тоа.

Затоа е потребно редовно да се тестирате, да посетувате систематски прегледи и покрај тоа што немате никакви симптоми и сте целосно здрави. Редовната кр-вна слика и специјалните тестови може да одредат потенцијален здравствен проблем.

Посетата на гинеколог за многу жени е стресна и неугодна, меѓутоа, важно е да се знае дека редовните прегледи и отворениот и искрен разговор со специјалистот може многу да придонесат за здравјето.

Гинеколозите постојано апелираат за важноста од редовните прегледи, советуваат здрава ихрана и хигиена, како и навики кои ќе го унапредат здравјето на жената.
Девојката сподели необична ситуација

Девојката по име Ивана ја сподели својата исповед на локална веб-страница каде луѓето секојдневно ги споделуваат своите искуства и бараат совет. Траумата низ која поминала ја доживеа кога била на рутински гинеколошки преглед.

– Одам на гинеколошки преглед, се соблекувам, легнувам на маса и докторот ме прашува дали е проблем двајца студенти да присуствуваат на прегледот за да им ја објаснам процедурата за преглед што ќе ми успее.

Иако ми беше многу непријатно, уште понепријатно ми беше да и кажам „не може“ и се согласив – открила девојката.

Таа објасни и што се случило потоа.

– Ги кани да влезат, кога ќе влезе ни помалку ни повеќе , лик што ми се допаѓа со месеци и редовно го гледам во градот.

Сакав да скокнам од масата и да побегнам. Не знам како го преживеав тој момент, непријатноста ме уништи.

Колкав малер си од нула до Ивана? – заклучила девојката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *