Баба Ванѓа: за да се заштитите од уроци и лоши очи, чувајте го ова во вашата куќа

Според познатата Баба Ванѓа: за да се заштитите од уроци и лоши очи, чувајте го ова во вашата куќа

Баба Ванѓа често споделувала кои се предметите што им носат среќа, среќа и успех на жителите на куќата и станот, доколку се наполнети со позитивна енергија. Во своите зборови и совети до оние на кои им треба надеж и поглед во иднината, пророчицата Петрич ги посочи токму овие материјални работи:

Според Ванѓа, „округлото огледало добро памети“. Ако го има во куќата, тогаш среќата нема да снема, туку ќе остане во огледалото. Таа исто така рекла: „Свеќите ќе им помогнат на луѓето да ја зачуваат и одржуваат енергијата во куќата“.

Овие свеќи направени од восок имаат навистина голема моќ. Ванѓа учеше дека во куќата мора да има замрзнато сонце, рефлектирано во смолата. „Задолжително земете килибар за да ја разјасните и главата и судбината на сите.

Ванѓа велеше: „Мед во куќата – просперитет во куќата“. Од памтивек се верува дека луѓето сакаат мед дома. Ова се невидливи суштества кои го чуваат мирот и удобноста на вашиот дом.

Големата Ванѓа рече: „Среќа во домот носи птицата, закачете дрвени играчки над креветчето на детето, нека ги гледа додека го гледа малото жолто сонце. Птицата на среќата ќе го заштити, ќе му раскажува, ќе му ги суши солзите. И тој ќе се смее, ќе ја погледне и ќе го впери палецот кон неа“.

Икона
Ако не сте премногу мрзливи да одите во црква и да запалите свеќи за здравје и мир. Одете во продавницата на црквата и изберете икона што ќе ви стане помошник за живот.

Можете да размислите за вашиот избор, но најдобро е да ги погледнете иконите и да ја изберете онаа што ви носи најмногу радост“, вели Ванѓа.

Иконата ќе ви биде верен пријател и во тешка ситуација ќе ве утеши, ќе донесе надеж и радост во тагата, а ќе ги смири емоциите.

Главната работа е да се свртите со целото срце кон иконата наместо да ја користите за да ги задоволите вашите потреби.

Црн камен
Големата пророчица Ванѓа вели: „За да може сонот да биде добар, треба да најдеш помошник кој ќе те заштити. Затоа, ќе биде корисно да се најде црн камен покрај патот, најнезабележлив. Ако внесете таков камен во вашата куќа, никогаш нема да имате проблеми со спиењето.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *