НАЈНОВА ВЕСТ: Земјотрес во Македонија ноќеска

НАЈНОВА ВЕСТ: Земјотрес во Македонија ноќеска

Земјотрес во 1 часот и 27 минути по полноќ е регистриран во југозападна Македонија, со епицентар на 2 километри од Кичево.

Според сеизмолошките станици станува збор за послаб потрес од 2.8 степени по Рихтер. Земјотресот е на длабочина од 2 километри.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *