Од денес се забранува користење мобилен телефон во училиште

Забраната за користење мобилен телефон во училиште вовефждена од денес

Владата на италијанската премиерка Џорџа Мелони објави писмо потпишано од министерот за образование Џузепе Валдитара со кое се забранува употреба на мобилни телефони за време на часовите.

Во текстот се наведува дека употребата на мобилни телефони претставува „елемент на одвраќање” и чин на „непочитување кон наставниците“.

Главниот приоритет наведен во писмото е враќање на авторитетот на наставниците.

Исто така се наведува дека употребата на мобилни телефони и други електронски уреди сепак ќе биде дозволена доколку е за едукативни цели.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *