Таткото ја соопшти тажната вест: “Матео заспа и не се разбуди“… Почина малиот Матео син на еден од најпознатите хрватски спортисти

Таткото ја соопшти тажната вест: “Матео заспа и не се разбуди“… Почина малиот Матео син на еден од најпознатите хрватски спортисти

Малиот Матео пoчина, син на познатиот и еден од најдбрите спортисти

Потресни и тажни вести доаѓаат од Хрватска.

Познатиот гимнастичар и претседател на Хрватското гимнастичко друштво Маријо Можник (36) објави дека неговиот син Матео починал во првата година.

– На 18 февруари нашиот мал Матео заспа и не се разбуди… Ви благодариме на сите за поддршката што ни ја давате во овие најте шки моменти – гласи објавата на Можник на Фејсбук.

Во 2014 година, заедно со Филип Уде, Маријо Можник ги освои првите индивидуални медали на Светското првенство во гимнастика за Хрватска, додека во 2015 година стана европски првак на греда.

Тој е прв човек на Хрватската гимнастичка федерација од 2020 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *