МУ ЈА АМПУТИРАЛЕ ЕДНАТА НОГА, А ДРУГАТА КАКО ДА ЈА НЕМА- 13 годишно момче поминало голгота под урнатините, неговата сестричка засекогаш останала заробена

МУ ЈА АМПУТИРАЛЕ ЕДНАТА НОГА, А ДРУГАТА КАКО ДА ЈА НЕМА- 13 годишно момче поминало голгота под урнатините, неговата сестричка засекогаш останала заробена.

Иако за разлика од неговата седтра имал среќа да биде извлечен од под урнатините, 13 годишниот Бедирхан се соочува со многу лопи последици.

Текстот продолжува после рекламата.

Тринаесет годишното момче Бедирхан го преживеа земјотресот, но животот после него никогаш нема да му биде ист.

На младото момче му била ампутирана едната нога, додека на другата има три скршеници и истата му е во гипс.

Ова момче под урнатините ја загубил и својата постара сестра, а преживеал заедно со својата мајка, додека неговиот татко не бил во градот додека бил потресот.

Уништен од веста за смртта на неговата ќерка, таткото кој работел во Газиантеп се вратил во родното место кое било срамнето со земја каде дознал за голготата која ја поминал неговиот син.

Турската новинска агенција „IHA“ сега направи репортажа од таткото и 13 годишниот син кој е подготвен за новиот живот по страшната траума и тешка операција.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *