Милески: Само забеган народ може да прави херој од Борис Трајковски, а еве и зошто!

Милески: Само забеган народ може да прави херој од Борис Трајковски, а еве и зошто!

Фејсбук статус на Роберт Милески кој ви го пренесуваме во целост:

Треба да си прилично глуп да го славиш Борис Трајковски како некоја славна историска личност.

Токму оној што дозволи да се случи масакрот кај Карпалак, кога ги прати воените хеликоптери без вооружување, или оној што беше најодговорен да се изгуби војната во 2001.

Овој лик беше еден од главните што не дозволи општа мобилизација за да се пресметаме со УЧК еднаш засекогаш, а последиците ги трпиме до ден денес!

Подобро ужасен крај, отколку ужас без крај ќе рече Јане Сандански. Ние денес живееме во ужас без крај благодарение на оваа будала.

Само забеган народ и поединци од ваков лик можат да прават херој.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *