Фуркан открива нов УЖAC во Македонија: 15 годишна ученичка е жpтва на злocтавување во училиште од хигиеничарот!

Фуркан открива нов УЖAC во Македонија: 15 годишна ученичка е жртва на злocтавување во училиште од хигиеничарот!

Фуркан Салиу на својот Фејсбук профил обелодени нов скандалозен случај во училиште во Македонија.

Иако не кажа многу детали, но ги најави за подоцна и ова беше доволно македонската јавност да биде згрозена, а во исто време да се запраша што се случува со нашите деца додека мислиме дека се во училиште и се на “сигурно”.

Текстот продолжува после рекламата.

Неговиот фејсбук статус ви го пренесуваме во целост:

Петнаесет годишна ученичка е жртва на сек cyaлно злоставување од хигиеничар во средното училиште “Орде Чопела” во Прилеп.

Случајот не е пријавен на време, а човекот осомничен за ова дело не е суспендиран.

Во училиштето доаѓа на работа во иста смена со жртвата…

Деталите наскоро на #КланМакедонија

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *