Професорката Весевска со статус на денот: Пукаме по сите шавови…

Професорката Весевска со статус на денот: Пукаме по сите шавови…

Професорката од Филозофскиот факултет Ирена Весевска со Фејсбук статус на денот:

Пукаме по сите шавови. Имаме бомби и неписмени генерации, имаме археолошки локалитети што се копаат со багери и културно наследство без кровови и врати, имаме урбанистички хаос, имаме политичари wannabes инфлуенсери…

Немаме систем, немаме долгорочни планови и стратегии, немаме функционални институции, немаме мерки и закони. Немаме леб и немаме држава.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *