ГОЛЕМА TPAГЕДИЈА: Им било прво патување со воз – Меѓу загинатите, деца од познато семејство во околината, две близначки и нивна прва братучетка

ГОЛЕМА TPAГЕДИЈА: Им било прво патување со воз – Меѓу загинатите, деца од познато семејство во околината, две близначки и нивна прва братучетка.

Страшна тpaгедија го потресе Балканот. Голем број загинати во несреќа на возови во Грција. Меѓу нив и млади деца.

Текстот продолжува после рекламата.

Каламбака, град во Грција, е во жалост бидејќи три млади девојки, студентки, трагично загинаа во железничката несреќа што се случи во Темпи.

Станува збор за две сестри близначки и нивната прва братучетка, деца на познато семејство во околината, јавуваат грчките медиуми.

Информациите укажуваат дека се идентификувани и нивните тела. Како што е соопштено, тоа им било нивното прво патување со воз.

Досега животот во несреќата го загубија најмалку 36 лица, а властите стравуваат дека бројките може да растат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *