Млад Грк е еден од преживеаните во желеничката неcpeќа благодарение на грешката која ја направил – Седнал во погрешен вагон

Млад Грк е еден од преживеаните во желеничката неcpeќа благодарение на грешката која ја направил – Седнал во погрешен вагон.

Да не ја направел таа грешка веројатно ќе бил мpтов.

Текстот продолжува после рекламата.

Панајотис Стафилос е млад човек кој ја преживеа денешната железничка несреќа во Грција во која загинаа најмалку 43 лица.

Овој млад човек имал билет за второто купе, но направил мала грешка – ги измешал бројките.

Првиот и вториот вагон на возот се речиси целосно уништени во судирот со товарниот воз, изјави регионалниот гувернер. Овој млад човек, да седел каде што требало, веројатно ќе беше мртов.

Петтиот вагон во кој случајно се нашол младиот човек успеал да остане на шините.

Во интервју за Би-Би-Си, тој вели дека „можеби по чиста среќа, или Господ“, тој не е меѓу повредените или загинатите во несреќата.

Стафилос вели дека луѓето во неговиот воз биле вознемирени по инцидентот и тој се обидел да им помогне и да ги смири.

„Прво ги скршивме прозорците, но немавме соодветни алатки за да го направиме тоа… па се обидовме да ја скршиме вратата“.

На крајот пристигнала брза помош да им помогне.

Стафилос вели дека пред судирот возот застанал околу 15 минути на станицата Лариса, но тогаш не размислувал за тоа бидејќи доцнењето е нормално во Грција.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *