Ова е медицинската сестра која продаваше дрога во болница: Откриен еден детаљ, полицијата се шокирала кога слушнале што направила

Ова е медицинската сестра која продаваше дрога во болница: Откриен еден детаљ, полицијата се шокирала кога слушнале што направила

Полицајците од зависничката дознале дека здравствената работничка М.П продава синтетичка дрога, ја привеле со обележани банкноти, а настанот бил снимен на камера.

Полициски службеници вчера на Одделот за психијатрија во болницата во Бор ја привеле медицинската сестра М.П.(53) поради сомнение дека продавала метадон на зависници на нејзиното работно место.

Медицинската сестра паднала додека продавала метадон на зависник, бидејќи полицајците од Бор, откако собрале информации, го режирале апсењето, а целиот настан кој ја запрепасти Србија е снимен на камера.

„Зависникот, кого неодамна го уапсивме за поседување наркотици, во разговорот ни кажа дека метадон купил од медицинска сестра.

Рекол дека се работи за М.П. и дека не е единствениот на кој таа и го продавала овој наркотик. Организиравме заседа и снимавме се.

Нашиот соработник дошол во Одделот за психијатрија со оваа медицинска сестра во договореното време. Медицинската сестра М.П., ​​извадила две дози метадон и ги зела парите кои биле претходно обележани.

Под сомнение дека сторила кривични дела злоупотреба на службената положба и неовластено производство и пуштање во промет наркотични дроги веднаш ја уапсивме М.П.- изјави за Курир извор од истрагата.

Сите зависници од наркотици кои се лекуваат добиваат одредена терапија од психијатар, која се состои во давање пропишана количина на метадон.

Според правилата, таков пациент има одредена доза и доаѓа во одделот да ја земе. Медицинската сестра му дава метадон на пациентот и тој е должен веднаш да го испие, пред неа.

Такво правило постои за да се спречи злоупотреба, односно пациентот не го зема метадонот и не го препродава.

„За жал, медицинската сестра ја загрози и терапијата на луѓето кои сакаат да се одвикнат од дрога. Како што се сомневаме, таа го растворила течниот метадон и им го давала на оние кои не и биле клиенти, а остатокот го продавала на зависници од Бор.

Веројатно ваквите пациенти со помала доза, односно разреден метадон имале големи проблеми. Но, тоа допрва треба да се истражува – вели изворот на Курир. Извор: Политика експрес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *