КЛОПЧЕТО ОКОЛУ НАСТРАДАНИОТ МАТЕЈ ПЕРИШ СЕ ОДМОТУВА: Таткото и братот на Маја Шопта се повикани во сплитскиот суд и обвинети за ТЕШКО ЗЛОСТОРСТВО!

КЛОПЧЕТО ОКОЛУ НАСТРАДАНИОТ МАТЕЈ ПЕРИШ СЕ ОДМОТУВА: Таткото и братот на Маја Шопта се повикани во сплитскиот суд и обвинети за ТЕШКО ЗЛОСТОРСТВО!

Мораме да напоменеме дека Матеј Париш беше главна вест во целиот регион речиси една година. Да потсетиме, тој исчезна во пресрет на новата 2022 година, а потрагата по него траеше шест месеци, додека неговото тело конечно не беше пронајдено во Дунав.

Подоцна со обдукцијата се покажа дека бил под дејство на опојни средства и дека на крајот само се удавил, бидејќи во три и пол часот наутро влегол во ледената Сава и немало спас.

Така, во текот на самата истрага многу се споменуваше неговата газдарица Маја Шопта, која истата вечер беше во Белград, и дека последниот повик од неговиот мобилен е упатен кон неа.

После тоа даде многу изјави, а многумина се согласуваат дека нејзината новогодишна приказна е полна со дупки и дека сигурно нешто лаже.

По неговото откритие на 18 мај, Маја Сопта се преселила во Подстрана, бидејќи не можела да живее од новинарите кои речиси секој ден ја посетувале.

Подоцна излезе обвинението против нејзиниот татко Горан, како и неговиот брат Виценец Шопта.

„Обвинетиот е должен веднаш да го извести судот за промената на станот до законско завршување на постапката како и завршување на постапката за извршување на прекршочната одлука, адреса или намера да се промени живеалиштето.

Доколку не го стори тоа, судот на огласната табла на судот ќе ги истакне поканата или решението кое не може да му го достави на обвинетиот поради непријавување промена на адресата или поради очигледно избегнување да ги прими.

Осми ден од објавувањето на огласната табла, доставата ќе се смета дека е извршена уредно“, се вели во самиот обвинителен акт.

Извор: danasnje.co

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *