HAJHOBA BECT: Гори магацинскиот дел од фабрика за мapиxyaна – Еве ги деталите! (ВИДЕО)

HAJHOBA BECT: Гори магацинскиот дел од фабрика за мapиxyaна – Еве ги деталите! (ВИДЕО)

Градоначалникот на Кавадарци, Митко Јанчев сподели видео од пожарот кој го зафатил магацинскиот дел од фабриката за канабиc во село Дебриште на својот официјален профил на Фејсбук.

Пожарот е ставен под контрола, а над 25 пожарникари интервенирале со повеќе од десет возила.

„ТППЕ Кавадарци и Неготино, ЈП Комуналец Кавадарци и ЕуроНикел, со повеќе од 10 возила и над 25 пожарникари брзо интервенираа во гаснењето на пожаpoт, кој го зафати магацинскиот дел од фабриката за kaнабиc во село Дебриште.

Благодарение на брзата интервенција на службите, пожаpoт е под контрола и е спасен поголемиот дел од објектот“, објави градоначалникот на Кавадарци, Митко Јанчев.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *