БОГ да и е на ПОМОШ на популарната пејачка – „БОЛЕСТА се врати, тешко ја поднесувам ХЕМОТЕРАПИЈАТА“

БОГ да и е на ПОМОШ на популарната пејачка – „БОЛЕСТА се врати, тешко ја поднесувам ХЕМОТЕРАПИЈАТА“

Трикратната победничка на музичкиот натпревар „Никогаш не е доцна“, Бојана Барјактеревиќ за жал трет пат се бори со ракот на дојката, а дознавањето за болеста овој пат го опиша како случајност.

Бојана во интервју за Гранд портал зборува за тешката здравствена состојба во која се наоѓа, за предизвиците и тешкотиите во периодот на лекување, но и за сето она што и дава сила да продолжи во борбата за живот.

„Така е, болеста се врати по трет пат, но не е ништо страшно, се ќе биде во ред. Се трудам да останам позитивна и да имам позитивна енергија.

Почнав со зрачење, веќе сум на половина пат од терапијата, но има уште неколку. Прогнозата на докторот е добра, почнавме да го решаваме проблемот, а потоа почнува задолжителната хемотерапија.

Кога то ќе го решиш, тогаш одиш на редовни контроли и се следи состојбата, дали има нешто, дали се појавило или не…

Треба да поминат пет до седум години за да кажеш дека си излечен. Никој не ти го гарантира тоа. Силната волја и желбата за живот освојува се, јас верувам во тоа.

Во однос на тоа како се одразува хемотерапијата на нејзиниот организам, Бајрактаревиќ вели дека оди во лоша насока.

„Во моментов во лоша насока, така да се каже. Ја изгубив косата, поради тоа се здебелив. Чувствувам неверојатен глад, немам граница.

Цело време слушам глас, но докторот ми рече дека е добро и не треба да држам диета. Тежината почна да ми пречи на ‘рбетот.

Косата повторно ќе порасне, но тоа е нешто со кое имав навистина тешко време. Ми се случи двапати. Тоа беше голем шок за мене, мислев дека се извлеков од проблемот, но сега влегов во уште поголем.

Се ќе биде во ред, се ќе се реши“, вели Бајрактаревиќ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *