Инспекторите на терен, малолетниците фатени на дело: Се коцкале во казино

Инспекторите на терен, малолетниците фатени на дело: Се коцкале во казино

Во текот на изминатата вечер (10/11.03.2023) во периодот од 22.00 до 05.00 часот полициски службеници од СВР Скопје заедно со Управата за јавни приходи,

Трудовата инспекција и Државниот пазарен инспекторат, спроведоа акциска контрола во угостителски објекти на територијата на СВР Скопје.

При контролата затекнати се две малолетни лица во казина.

Констатирани се и прекршоци во однос на неиздавање на фискални сметки и прекршување на законот за пушење.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *