Земјотpec почувствуван во Гевгелија, Валандово, Богданци, Неготино и Кавадарци

Земјотpec почувствуван во Гевгелија, Валандово, Богданци, Неготино и Кавадарци

Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје попладнево информираше дека денеска

во 08:50 часот бил почувствуван земјотрес од населението на Гевгелија, Валандово, Богданци, Неготино, Кавадарци и околината.

Епицентарот на земјотресот бил на 123 километри југоисточно од Скопје и потекнува од епицентралното подрачје Гевгелија – Гуменџа.

Почувствуван е со Рихтерова локална магнитуда 3,1 и интензитет од три до четири степени според Европската макросеизмичка скала.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *