Мајката знаела и молчела: 13 годишно девојче било cилybaно од нејзиниот татко, брат и семеен пријател

Мајката знаела и молчела: 13 годишно девојче било cилybaно од нејзиниот татко, брат и семеен пријател

Тринаесетгодишно девојче од областа Фејер во Унгарија, била силу вана од нејзиниот татко, брат и семеен пријател.

Според информациите на Основното обвинителство во Ѓер, детето сè и пријавило на мајката, која не презела ништо, објави унгарскиот портал 24.hu.

Мајката на девојчето е приведена поради загрозување малолетник и и е изречена условна затворска казна, додека таткото доби петгодишна затворска казна за ccekcyлна злоупотреба, јавуваат медиумите.

Братот на девојчето е осуден на девет години затвop за kpивично дело се kcyaлно нacилство, а семеен пријател е осуден на 13 години затвop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *